Σημεία Ανάγνωσης στην πόλη

r2

book_reading_spots121

book_reading_spots122

book_reading_spots123

book_reading_spots124

book_reading_spots125

book_reading_spots126

book_reading_spots127

book_reading_spots128

book_reading_spots129

book_reading_spots1210

book_reading_spots1211

book_reading_spots1212

book_reading_spots1213

book_reading_spots1214

book_reading_spots1215

book_reading_spots1216

book_reading_spots1217

book_reading_spots1218

r1

Οι φοιτητές της intra συγκέντρωσαν σε μια λίστα τα σημεία που μπορεί να διαβάσει κάποιος στο κέντρο της Αθήνας! Πάρε το λαπτοπ σου, τις σημειώσεις σου, τα βιβλία σου και διάλεξε σημείο ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρει!

1. Πατάρι Kolokotroni 9
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 9
Wifi – Ησυχία: Μέτρια -Καφέ
«Στο πατάρι υπάρχει πληθώρα βιβλίων που σε συντροφεύουν, τα οποία μπορείς να διαβάσεις κάθε στιγμή, μαζί με απίστευτο ζεστό τσάι τζίντζερ, χειροποίητες λεμονάδες και τέλεια coctails!»

2. Αναγνωστήριο Εθνικής Βιβλιοθήκης
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 32
Wifi – Ησυχια
«Για να έχετε πρόσβαση στο κεντρικό αναγνωστήριο πρέπει να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας και να διαθέτετε Δελτίο Αναγνώστη (μπορείτε να βγάλετε εύκολα εκεί μόνο με την ταυτότητά σας).»

3. Poems’n Crimes
Διεύθυνση: Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι
Wifi- Ησυχια- Καφε
«Το art bar των εκδόσεων Γαβριηλίδη βρίσκεται σε ένα παλιό βαυαρικό σπίτι. Στο ισόγειό του, ένας ζεστός και φωτεινός χώρος, το πρωί μυρίζει καφέ και βιβλία, ενώ το μεσημέρι η κουζίνα του προσφέρει μακαρονάδες, σούπες, σαλάτες και πίτες. Εξαιρετικά ήσυχη είναι και η πίσω αυλή. Ένας από του πρώτους μυστικούς κήπους της Αθήνας!»

4. Etage Litteraire, Booze Cooperativa
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 57-59
Wifi – Ησυχία: Ναι – Καφε
«Ένας ήσυχος και intelllectual χώρος που φιλοξενεί αρκετές φορές και παραστάσεις με πολιτιστικό χαρακτήρα.»

5. Cafe/bar Floral
Διεύνυνση: Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια τηλ: 210 3800070
Wifi- Ησυχια- Καφε
«Στο ισόγειο της «Μπλε Πολυκατοικίας», ένα ιστορικό καφέ-βιβλιοπωλείο που άνοιξε τις πόρτες του το 1935. Ο κάτω ειδικά διαμορφωμένος χώρος προτιμάται από όσους επιθυμούν ατμόσφαιρα μελέτης.»

6. Καφέ-βιβλιοπωλείο «Συλλαβή»
Διεύθυνση: Τιμοθέου 3, Παγκράτι
Ησυχία: Αρκετη – Wifi – Καφέ
«Η Συλλαβή είναι ένα καφέ-βιβλιοπωλείο για φανατικούς βιβλιοφάγους στο Παγκράτι. Σε αυτό λιλιπούτειο μαγαζί μπορεί κάποιος να διαβάσει ήσυχα το βιβλίο του από το πρωί μέχρι το βράδυ σε μια ατμόσφαιρα που εμπνέει.»

7. Πολυχώρος Ροτα
Διεύθυνση: Σόλωνος 124 & Εμμανουήλ Μπενάκη
Ησυχία: Nαι – Wifi – Καφέ
«Το καφέ του Πολυχώρου των εκδόσεων Άγκυρα αποτελεί ένα ήσυχο σημείο στο κέντρο της πόλης που κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείτε ν’ απολαύσετε ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη με γλυκό του κουταλιού, ποικιλίες τσαγιού, φρέσκους χυμούς. Βρίσκεται στην αυλή ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890!»

8. Βιβλιοθήκη/Αναγνωστήριο Αβέρωφ, Αρχιτεκτονικής Σχολής
Διεύθυνση: Πατησίων & Στουρνάρη (είσοδος από Στουρνάρη)
Ησυχία: Ναι – Wifi
“Η βιβλιοθήκη είναι ενταγμένη στο ιστορικό νεοκλασικό κτήριο Αβέρωφ. Προσφέρει πολλές διαφορετικές γωνιές για ανάγνωση και εκτός από βιβλία αρχιτεκτονικής, μπορεί να βρεις κανείς τέχνης, κονωνιολογίας και άλλου περιεχομένου. Το ωράριο λειτουργίας της είναι 10.00-18.00 ”

9. Free Thinking Zone
Διεύθυνση: Σκουφά 64 & Γριβαίων, Κολωνάκι
Ησυχία – Wifi – Καφές
“Στο Κολωνάκι ένα βιβλιοπωλείο με ιδιαίτερες εκδόσεις που παράλληλα αποτελεί και σημείο συνάντησης της δημιουργικής κοινότητας της πόλης. Σχεδόν κάθε μέρα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναντήσεις.”

10. Εθνικός Κήπος και Καφέ Εθνικού κήπου
Διεύθυνση: Εθνικός Κήπος: Βασ. Όλγας, Βασ. Σοφίας, Βασ. Αμαλίας & Ηρώδου Αττικου καφέ: Ηρώδου Αττικού
Ησυχία: Ναι – Καφές
«Αιωνόβια δέντρα, μικρές λιμνούλες και ήσυχες γωνιές. Μπορείτε να διαβάσετε στο καφέ ή στα πολυάριθμα παγκάκια του Κήπου. Η πρόσβαση επιτρέπεται μέχρι τη δύση του ήλιου.»

11. Δημοτική Βιβλιοθήκη
Διεύθυνση: Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης
Ησυχία: Ναι – Wifi
«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη βρίσκεται απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης. Διαθέτει περίπου 55.000 τίτλους, δύο αναγνωστήρια και μια μεγάλη συλλογή για την Αθήνα. Μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής είναι τρίτη κατά σημασία σε μέγεθος αλλά πρώτη όσο αφορά στο αρχείο εφημερίδων.»

12. Βιβλιοθήκη/Αναγνωστήριο Ινστιτούτο Θερβάντες
Διεύθυνση: Μητροπόλεως, 23
Ησυχία: Ναι – Wifi: Μόνο για τα μέλη
«Η βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Θερβάντες διαθέτει ένα πλήρες και ενημερωμένο αρχείο που καλύπτει κάθε πλευρά της ισπανόφωνης κουλτούρας. Η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη είναι ελεύθερη και δωρεάν. Για να δανειστείς όμως βιβλίο ή να χρησιμοποιήσεις το Internet απαιτείται η κατοχή της κάρτας – μέλους της Βιβλιοθήκης.»

13. Στοά του Βιβλίου
Διεύθυνση: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου,
Ησυχία: Ναι – Wifi – Καφές

«Η Στοά του Βιβλίου ιδρύθηκε το 1996 από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Αποτελεί ενα δημόσιο
πέρασμα στο εσωτερικό ενός οικοδομικού τετραγώνου του 19ου αιώνα. Μπορεί κανείς να
επισκεφτεί εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία ή να διαβάσει πίνοντας καφέ σε άνετους
καναπέδες.”

14. Έναστρον Βιβλιοκαφέ παταρι
Διεύθυνση: Σόλωνος 101
Ησυχία: Ναι – Wifi – Καφές
Στο καφέ του Έναστρον απαγορεύεται το κάπνισμα, επικρατεί ησυχία που επιτρέπει την αφοσίωση στο διάβασμα, ενώ ο χώρος διαθέτει και πιάνο που μπορεί να παίξει ο επισκέπτης ελεύθερα!

15. Pure Bliss cafe
Διεύθυνση: Ρόμβης 24
Ησυχία: Μέτρια, την ημέρα -Wifi – Καφέ

«Διακρίνεται για την ιδιαίτερη διακόσμησή του.Οι ξύλινοι πάγκοι του μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες ομάδες μελέτης και από τον ενημερωμένο κατάλογό του μπορείτε να δοκιμάσετε ροφήματα και πιάτα με βιολογικά προϊόντα.»

16. Βιβλιοθήκη Γαλλικού Ινστιτούτου
Διεύθυνση: Σίνα 31
Ησυχία: Ναι – Wifi

«Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει 35.000 βιβλία, μεταξύ των οποίων και μια συλλογή γαλλικών έργων μεταφρασμένων στα ελληνικά. Είναι δανειστική – η εγγραφή κοστίζει 33 ευρώ το χρόνο, 20 για τους καθηγητές/φοιτητές γαλλικών, ενώ είναι δωρεάν για τους σπουδαστές του Ινστιτούτου.»

17. Βιβλιοθήκη Παντείου Πανεπιστημίου
Διεύθυνση: Λεωφόρου Συγγρού, 136.
Ησυχία: Ναι – Wifi
Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κεντρικό, νεοκλασικό κτίριο του Πανεπιστημίου σε τέσσερα επίπεδα συνολικής έκτασης 1.900 τ.μ. Η συλλογή της, που καλύπτει το ευρύ επιστημονικό πεδίο των κοινωνικο-πολιτικών επιστημών, είναι ανοικτής πρόσβασης, δηλ. οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό στα ράφια. Είναι ανοιχτή Δευτέρα με Παρασκευή 08:00 – 20:00, είναι κλειστή το Σαββατοκύριακο

18. Πλειάδες βιβλιοποωλειο/υπαίθριο αναγνωστήριο
Διεύθυνση: Σπύρου Μερκούρη 62, κοντά στο μετρό του Ευαγγελισμού
Ησυχία: Ναι – Wifi
«Οι Πλειάδες εκτός από μοναδικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, διαθέτουν και έναν εσωτερικό κήπο, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες του βιβλιοπωλείου. Πρόκειται για τον ακάλυπτο όπου δεσπόζει ο φοίνικας και γύρω του τα μικρά ξύλινα τραπεζάκια.»

Στείλε μας το αγαπημένο σημείο σου, που διαβάζεις στην πόλη στο atenistasintra@gmail.com και εμείς θα το προσθέσουμε στην λίστα !