Ποιοί είμαστε

welcome
Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και θεωρούν ότι η Αθήνα όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις  δυνατότητες βελτίωσης και ανάδειξής της. Αντλούμε την ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες Αθηναίους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας. Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός, δημοτική παράταξη ή Μκο, αλλά μια ζωντανή κυψέλη δημιουργικότητας με μοναδικό αντικείμενο την Αθήνα, που θέλει να μοιραστεί την ανάγκη για μια πολύ καλύτερη πόλη πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης. Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά στην πράξη. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

 

– Οι δημιουργικές μας ομάδες –

cultureCulture Πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την δημιουργία θετικών γεγονότων στην μνήμη των κατοίκων και των γειτονιών.

greenAct Επεμβάσεις, εικαστικές και χρηστικές, σε προβληματικά σημεία, μετατροπή τους σε σημεία πρασίνου και χρήσης απ’τους κατοίκους, 

plusPlus Κοινωνικές δράσεις ενίσχυσης αδύναμων κοινωνικών ομάδων καθώς και επικοινωνία με φορείς για επίλυση προβλημάτων, ανάδειξη και δημοσιοποιησή τους.

polisPolis Ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μέσω ξεναγήσεων, σημάνσεων και έκδοσης οδηγών.

Παλιότερες ομάδες των atenistas: Care, Green, Creativa, Access, Civil, Intra

►Επίσης: Οι χορηγίες που λαμβάνονται είναι μονο σε υλικά. Άλλα μικρά έξοδα καλύπτονται από  κουμπαρά σε δράσεις ή ενισχύσεις μελών των υποομάδων .
► Οι atenistas δεν είναι Σύλλογος/Σωματείο πράγμα που εξασφαλίζει λιγότερες τριβές, δεν ειναι ΜΚΟ διασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες ότι δεν υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές.