Ένα πρωινό, 50 σακούλες σκουπίδια στην παραλία του Ασπρόπυργου

Έναρξη της δέκατης χρονιάς μας και επιλέξαμε να ακολουθήσουμε το πνεύμα των πρώτων μας βημάτων. Με λίγα μέσα, με τα χέρια μας μόνο σαν εργαλείο εργασίας και την πρόθεση μας έστω και λίγο να αλλάξουμε κάτι στο αττικό περιβάλλον που ζούμε καθημερινά, βρεθήκαμε στην παραλία του Ασπρόπυργου. Μια περιοχή της δυτικής Αττικής, της δυτικής Αθήνας πια, που δέχεται μεγάλη περιβαλλοντική πίεση με τις τόσες επιβαρυντικές δραστηριότητες που γίνονται στο Θριάσιο πεδίο.

Η μικρή παραλία αποτέλεσε το πεδίο δράσης μας. Το πρωί της 6ης Οκτωβρίου, συγκεντρωθήκαμε γύρω στα 20 άτομα, βάλαμε γάντια, φέραμε ο καθένας τις σακούλες του και λίγο λίγο, αφαιρώντας τα επιφανειακά σκουπίδια πρώτα και έπειτα πηγαίνοντας βαθύτερα στα στρώματα άμμου, καταφέραμε να καθαρίσουμε: 50 σακούλες σκουπιδιών γέμισαν με ότι σκουπίδι μπορεί να φανταστεί κανείς. Στο τέλος, φεύγοντας και κοιτώντας την παραλία, πραγματικά είχαμε την αίσθηση ότι η διαφορά ήταν μεγάλη και ο μικρός μας κόπος παρήξε αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν την συμβολική δράση, κι ελπίζουμε ο Δήμος Ασπροπύργου να καθαρίζει σε μια τακτική βάση την μικρή αυτή παραλία, συσσωρεύεται πολύ σκουπίδι με τον παντελή έως αραιό καθαρισμό από τις δημοτικές υπηρεσίες.
Αρέσει σε %d bloggers: