3.000 Αθηναίοι ανακαλύπτουν το συναρπαστικό Αθηναϊκό Τρίγωνο

Την Κυριακή 19 Μαϊου διοργανώθηκε με επιτυχία , ένας ακόμη Ανοιχτός Περίπατος από τους Atenistas. Το ενδέκατο κατά σειρά OpenWalkAthens, με θέμα «Τρίγωνο Αθήνας» την πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Έτσι, λοιπόν, μέσα από έναν πολύπλευρο χάρτη ελεύθερης διαδρομής 17 σημεία άνοιξαν για το κοινό που ανταποκρίθηκε με το παραπάνω. Περίπου 3.000 Αθηναίοι εκμεταλλεύτηκαν τον ιδανικό για περπάτημα καιρό και, με τους μπλε χάρτες στο χέρι, ξεχύθηκαν στο Εμπορικό Τρίγωνο την ιστορική και ανανεωμένη καρδιά της πόλης που αγκαλιάζει την παράδοση και το σύγχρονο, και προσφέρει στην πόλη έναν ξεχωριστό αθηναϊκό χρώμα.

Σε αυτό το Open Walk 17 σημεία της περιοχής άνοιξαν τα έσω τους και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία γνωρίσουν τα κτίρια που προσπερνούμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε χώρους, ατμόσφαιρες, ιστορίες, που μπορεί να κρύβουν, απ’ τα υπόγεια ως τις ταράτσες τους. Μια μεγάλη γιορτή πόλης με συμμετέχουσες παλιές παραδοσιακές επιχειρήσεις όπως βιοτεχνία φωτιστικών καπέλων, δερματουργείο, εργαστήρια κοσμημάτων, μαθήματα γιόγκα, φλογερό τάνγκο, ζωγραφικό ατελιέ, εκθέσεις φωτογραφίας και ρετρό ελληνικών αντικειμένων, συγχρονους εργασιακούς χώρους, ανακατασκευασμένα νεοκλασικά μέχρι το εσωτερικό μοναδικού design νέων ξενοδοχείων και εντυπωσιακές θέες σε ταράτσες, με αποκορύφωμα το ρουφ γκάρντεν του υψηλότερου κτίριου της περιοχής.

Για την πραγματοποίηση του 11ου OWA θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την επικεφαλής του προγράμματος Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου Ελίνα Δάλλα για την θερμή αποδοχή του αιτήματος συνδιοργάνωσης και την έντονη δραστηριοποίηση της για την πραγματοποίηση της δράσης καθώς και τα 17 σημεία και τους υπευθύνους που με θέρμη υποδέχτηκαν τους επισκέπτες προσφέροντάς τους μια διαφορετική εμπειρία της πόλης.

Αλλά πάνω απ’ όλα ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους χιλιάδες Αθηναίους περιπατητές που δείχνουν σε κάθε OWA το πόσο πολύ αγαπούν να μαθαίνουν την πόλη τους!

Κατεβάστε τον οδηγό OpenWalkAthens: Τρίγωνο Αθήνας
Αρέσει σε %d bloggers: