Μια street art επέμβαση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πλ. Αττικής

beforeAfter_Attikis.jpg

Μετακίνηση, περιδιάβαση σε μια πόλη χωρίς εκπλήξεις, χωρίς αισθητικές ανατροπές και ενδιαφέρον; Αυτό για περισσότερους η καθημερινότητα σε ένα αστικό κέντρο, και έτσι σκεφτήκαμε σε συνεργασία με καλλιτέχνες να δημιουργήσουμε τα atenInstants, δηλαδή δράσεις μικρής κλίμακας που θα προσθέσουν το στοιχείο της έκπληξης στον κάτοικο και διαβάτη μιας περιοχής.
Έτσι το Σάββατο 18/3 προχωρήσαμε σε επέμβαση στον μικρό πεζόδρομο της οδού Συληβρίας, ένα από τα στενά της οδού Λιοσίων κάτω απ’ το Μετρό Αττική. Καμβάς ένα εγκαταλειμμένο κτίσμα. Μια ομάδα 6 ατόμων διαμορφώσαμε τον χώρο κάνοντάς το πιο φιλικό: φροντίσθηκαν βάφτηκαν παρτέρια, τοποθετήθηκαν παγκάκια. Αλλά αυτό δεν θα αρκούσε αν δεν φροντίζαμε να προσθέσουμε τέχνη στην πόλη. Έτσι ο Achilles Street Artist δημιούργησε στον μπλεγκρί καμβά μια σύνθεση με 3 ανδρικά προφίλ και εντός τους 3 συναιθήματα γυναικείων προσώπων.
Μετά από 5 ώρες συλλογικής εργασίας ο χώρος ήταν διαφορετικός, και ακόμα πιο σημαντικό οι κάτοικοι κάθε ηλικίας που σταματούσαν και ήταν έντονα φιλικοί και υποστηρικτικοί στην προσπάθεια αυτή και τους ευχαριστούμε πολύ, ιδίως στους περιοίκους που μας παρείχαν ρεύμα, νερό και ό,τι χρειαστήκαμε. Νομίζουμε αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να έχει κάθε δημοτική υπηρεσία, την καθημερινότητα του πολίτη και πως την βελτιώνουμε στα μικρά. Κι επίσης να δίνεται με ενεργή υποστήριξη σε street artists να εμπλουτίζουν με καλή τέχνη οπτικά την πόλη, αυτό θέλουν να κάνουν τα atenInstants μας.

20170317_153226OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20170317_15315020170318_103951

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA20170318_113218OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

20170318_134532OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

beforeAfter.png

Αρέσει σε %d bloggers: