Αυτή την Κυριακή 13/12: περίπατος στο μοναδικό Μεταξουργείο

metaxourgeion.png
1854. Στην νεαρή πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους ένα εργοστάσιο χτίζεται ανάμεσα στους αγρούς και δίνει το όνομά του σε μια περιοχή. Μεταξουργείο. Οι αγροί, με τα χρόνια και την ανάπτυξη της πόλης ,αφανίζονται και ξεπ227748.jpgηδούν όμορφα νεοκλασικά που δίνουν ακόμα και σήμερα τον ιδιαίτερο και πιο ανθρώπινο χαρακτήρα που φέρει η γειτονιά.

Έτσι, αυτή την Κυριακή η ομάδα Πόλις των atenistas σας καλεί σε έναν περίπατο σε μια από τις πιο όμορφες συνοικίες της πόλης που έχει τόσες ιστορίες να διηγηθεί.

282.jpgΗ καθημερινή ζωή της γειτονιάς μέσα στα χρόνια, οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, το κόρτε της νεολαίας , ο πετροπόλεμος των αγοριών. Τα μνημεία, τα καφενεία και τα μαγερειά, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, η πληθώρα καλλιτεχνών που έζησαν εδώ κι οι χιλιοτραγουδισμένες στιγμές  του νυχτερινού Μεταξουργείου, κι ακόμα οι επίκαιρες Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες στα νοικοκυριά. «Νατουραλμάντ…» από την περιήγηση δεν θα μπορούσε να λείψει η πιο διάσημη φιγούρα της περιοχής. Και μαζί μ’ αυτά η μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά μιας και φιλοξενεί αναλογικά τα περισσότερα νεοκλασσικά της πόλης, καθώς και το δραστήριο πολιστικό παρόν της περιοχής
Ξεναγός σε αυτό θα είναι ο συγγραφέας-αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς (www.paliaathina.com)

► Τις αναρίθμητες ιστορίες των ανθρώπων του θεάτρου, του σήμερα και του χθές, θα διηγηθεί η ηθοποιός και κάτοικος της περιοχής Άννα Βαγενά.
►Το ιστορικό θέατρο Βέμπο θα μας ανοίξει τις πόρτες του και θα μάθουμε τα μυστικά της 65χρονης ιστορίας του.
► Στο κλείσιμο της διαδρομής εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών ομάδων
“Praksis”, 
 “O ‘Άλλος Άνθρωπος”, «Κέντρο συμπαράστασης παιδιών & οικογένειας»  θα μιλήσουν για την ενεργή παρουσία τους στην περιοχή.

metax.png11.00
Εκκίνηση περιπάτου από την Πλατεία Αυδή (πλατεία της νέας Δημοτικής Πινακοθήκης) GoogleMaps

+ΕΠΙΣΗΣ
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ με ελεύθερη είσοδο

13:00 – 15:00
• Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών – Λεωνίδου & Μυλλέρου
• Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκας Καμχή – Λεωνίδου 9
Praksis, Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων – Δεληγιώργη 26 – 28
Ο Άλλος Άνθρωπος,  Πρόγραμμα Κοινωνικής Κουζίνας – Πλαταιών 55 & Παραμυθιάς

Αρέσει σε %d bloggers: