Η Καμεράτα στη Φρουταγορά – Κυριακή 26 Απριλίου 2015

KamerataFroutagora

Μια πόλη ενδιαφέρουσα, δημιουργική, απρόσμενη! Η Καμεράτα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανταποκρινόμενοι στην προσπάθεια των atenistas για μια πιο ζωντανή Αθήνα, βγαίνουν στους δρόμους της πόλης γεμίζοντας ένα απ’ τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης με τις μοναδικές μουσικές της.

Έτσι το βράδυ της Κυριακής 26 Απριλίου,  μουσικές θα πλημμυρίσουν τον απρόσμενο και ξεχωριστό χώρο της πλατείας στο κέντρο της Φρουταγοράς στην Βαρβάκειο της οδού Αθηνάς με αποσπάσματα από διάσημα βαλς υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Ώρα έναρξης 20.00 / Είσοδος, όπως πάντα, ελεύθερη
Σας περιμένουμε όλους!

Η Καμεράτα, υπό τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea, εντυπωσίασε με τις πρόσφατες εμφανίσεις της σε μερικές από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αίθουσες (Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, Theater an der Wien της Bιέννης, Θέατρο Cuvilliés του Μονάχου, Palais des Beaux Arts [BOZAR] των Βρυξελλών, Palau de la Música της Βαρκελώνης, κ.ά.) υπό τον μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της Γιώργο Πέτρου, ενώ οι διεθνείς ηχογραφήσεις της έχουν αποσπάσει τις υψηλότερες διακρίσεις του ειδικού Τύπου (Diapason d’οr, Gramophone Editor’s Choice, BBC Magazine-Δίσκος του μήνα, κ.ά.). ••• Αυτό το ξεχωριστό ανοιξιάτικο βράδυ, η Καμεράτα θα παίξει γνωστά βαλς του Γιόχαν Στράους ΙΙ (1825-1899). Το διακεκριμένο αθηναϊκό σχήμα θα ερμηνεύσει υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου τη σύνθεση Κρασί, γυναίκα και τραγούδι, έργο 333 και αποσπάσματα από τρεις αγαπημένες οπερέτες του Στράους: το «Βαλς των λιμνών», έργο 411 από τη Νύχτα στη Βενετία, το «Βαλς του θησαυρού» από τον Βαρόνο-τσιγγάνο και τα «Ρόδα από τον Νότο» από τη Βασίλισσα του δαντελένιου μαντιλιού.

Αρέσει σε %d bloggers: