Αυτή την Κυριακή 7/12 ποδηλατάδα στα αγάλματα της Αθήνας

podilatada
Μια κυριακάτικη περιήγηση με άξονα αγάλματα της Αθήνας από την atenistasBike

Η Αθήνα, μια τεράστια πόλη, πολλές φορές άγνωστη στους περισσότερους κατοίκους της .  Σημεία της πόλης που κάθε μέρα τα διαβαίνουμε και τα προσπερνάμε χωρίς να σταθούμε να τα παρατηρήσουμε. Όπως τα αγάλματα, πλάκες, στήλες, όλα αυτά βγαλμένα από την ιστορία και την τέχνη ενός πολιτισμού που δημιούργησε σε αυτή την πόλη.

Έτσι λοιπόν, αυτήν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, με μέσο τα ποδήλατα μας σε μια κυκλική διαδρομή 15 χιλιομέτρων που αγκαλιάζει το κέντρο, βολτάρουμε και γνωρίζουμε σπουδαία αγάλματα της πόλης. Ξεκινάμε από την πλατεία Βικτωρίας, ανηφορίζουμε προς το Σύνταγμα έχοντας σταματήσει μπροστά από ποιητές, λογοτέχνες, πολιτικούς, φιλοσόφους, στρατηγούς και…θεούς. Κατηφορίζουμε προς το Kαλλιμάρμαρο, περνάμε εξω από το Ηρώδειο καταλήγοντας σε Θησείο, Γκάζι και Μεταξουργείο με κατάληξη την Ομόνοια.

Μια μεγάλη ποδηλατάδα στους δρόμους της πόλης μας που κρύβει μέσα της 170 χρόνια αθηναϊκής ιστορίας. Σε κάθε στάση θα γίνεται μια μικρή παρουσίαση του αγάλματος, του προσώπου που απεικονίζει καθώς και του καλλιτέχνη που το φιλοτέχνησε. Μια διαφορετική ποδηλατοβόλτα δηλαδή, βολτάρεις και γνωρίζεις την πόλη σου!

 

Ραντεβού την Κυριακή 07/12/2014 στην Πλ. Βικτωρίας στις 11.00 το πρωί (διάρκεια βόλτας: 3 περίπου ώρες)

______
Η ιδέα για αυτή την περιήγηση ξεκίνησε από τον ιστότοπο των atenistas www.athenssculptures.com στον οποίο είναι καταγεγραμμένα τα αγάλματα του κέντρου της Αθήνας

Αρέσει σε %d bloggers: