Μια κυριακάτικη γιορτή στο τελευταίο οινομαγειρείο του Ελαιώνα

SAMSUNG CSC

Σαλαμινίας 8, στον Ελαιώνα, ο «Λελούδας», παραδοσιακό οινομαγειρείο, τελευταίο οχυρό μιας περιοχής που κάποτε έσφυζε από ζωή. Σήμερα αγωνίζεται να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ παράδοσης και εγκατάλειψης, γρήγορης ζωής – γρήγορου φαγητού και περασμένης γοητείας που δημιουργούσαν οι παρέες που αργόπιναν, χαίρονταν τη ζωή και τραγουδούσαν τις χαρές & τις λύπες.
Αυτή την παραμελημένη, ξεχασμένη, από τους περισσότερους, περιοχή της Αθήνας η ομάδα  culture των atenistas αποφάσισε να «ξανασυστήσει» στους Αθηναίους, αρχίζοντας από ένα πολύ ζωντανό κομμάτι.
Έτσι στις 19 Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Λελούδας, άνοιξε το μαγαζί του για πρώτη φορά από το 1928 ημέρα Κυριακή, για να κεράσει το πρώτο κόκκινο κρασί, που έτρεξε φρέσκο και κατακόκκινο από τα παλιά του βαρέλια. Στρώσαμε τραπέζια στο δρόμο, βάλαμε το κόκκινο καρό τραπεζομάντιλο, έφεραν και τη μουσική τους οι Ρεμπέτ-Ασκέρ, οι οποίοι γέμισαν τον άδειο τις Κυριακές δρόμο, παίζοντας -χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση μάλιστα- ρεμπέτικα. Άφθονο κρασί και μεζέδες, λιόψωμα, παξιμαδάκια και τουρσί συνόδευσαν το γλέντι που κράτησε ως αργά το απόγευμα.

Για την υλοποίηση αυτής της δράσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον «Λελούδα» για τη φιλοξενία και για το άφθονο κρασί, τα τραγανά τηγανητά κεφτεδάκια και τα ψητά λουκάνικα που κέρασε, τη ρεμπέτικη κομπανία Ρεμπέτ-Ασκέρ, που με το τραγούδι, το κέφι τους κράτησαν σε όλους πολύ καλή συντροφιά. Τον φούρνο Πατμανίδη «Γεύση και Παράδοση» στο Χαϊδάρι για το εκπληκτικό λαδόψωμο, τα παξιμάδια, την «Αριάνα» Παραγωγή, Επεξεργασία Ελιών, Πλ. Θεάτρου 3,  και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Καλοθανάση για την προσφορά  10 κιλών τουρσί.

Μια μικρή Αθήνα, είναι έτοιμη να χαρίσει ξεχωριστές στιγμές σε όλους μας, αρκεί όχι μονο να την ανακαλύψουμε αλλά και να την στηρίξουμε με την παρουσία μας. Αυτά τα μικρά είναι που χτίζουν την ταυτότητα μιας πόλης.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Αρέσει σε %d bloggers: