Οδός Αθηνάς, αυτό το Σάββατο ένα ταξίδι στην ιστορία της

athinas

Η οδός Αθηνάς, η ‘οδός των θαυμάτων’ ή ‘ο κήπος του λαού’ παραμένει ως σήμερα πολυπολιτισμική, πολύχρωμη και πολύοσμη, ένα κράμα λαών και πολιτισμών που προκαλεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο δρόμο της Αθήνας, συναισθήματα με τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις της.
Το Σάββατο 26 Απριλίου η atenistasCulture σας καλεί να γνωρίσουμε βαθύτερα μαζί την ιστορία της μέσα από αφηγήσεις, μουσικές, και μια πρωτότυπη έκθεση 13 εικαστικών με θέμα τον ιστορικό αυτό δρόμο.

119.00 Ιστορικός  ιστορικός και αρχιτεκτονικός ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ στην οδό Αθηνάς σε δύο ομάδες,
με ταυτόχρονη εκκίνηση  (διαλέξτε το σημείο που σας βολεύει).
1η ομάδα: Ομόνοια, επί της πλατείας
2η ομάδα: Μοναστηράκι, έξοδος Μετρό επί της οδού Αθηνάς
* Στην παρουσίαση:  από Μοναστηράκι η Άρτεμις Σκουμπουρδή (Αθηναιογράφος-ξεναγός) ,  και από Ομόνοια η Δρ. Αλίκη Τσοτσορού (Καθηγήτρια Διδασκαλείου Παν. Αθηνών) με τον Λευτέρη Αμπατζή (Αρχιτεκτονας) στην άλλη.

2

20.30 μετά τον περίπατο, Πίνδαρος (Σοφοκλέους και Αθηνάς)
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
 αφιερωμένη στα ιστορικά Καφέ Αμάν & Σαντάν, που σημάδεψαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, την οδό Αθηνάς. από τους Loui Salvador Ruta Pirata.

 


3

+  ταυτόχρονα ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  «Μπαλάντες της οδού Αθήνας»
Παρασκευή 25 Απριλίου – Κυριακή 27 Απριλίου 12.00-21.00, Πίνδαρός, Σοφοκλέους και Αθηνάς
Από την Παρασκευή 25 Απριλίου ως την Κυριακή 27 Απριλίου στον εικαστικό χώρο- παλιό ξενοδοχείο «Πίνδαρος» (Σοφοκλέους 24) θα πραγματοποιηθεί έκθεση καλλιτεχνών εμπνευσμένη από τις Μπαλάντες της οδού Αθήνας του Μάνου Χατζιδάκι». Δεκαπέντε ανερχόμενοι αλλά και ήδη αναγνωρισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εμπνευσμένοι από το ομώνυμο άλμπουμ του μεγάλου συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι, εκθέτουν τα έργα τους στα δωμάτια του παλιού ξενοδοχείου “Πίνδαρος”.
Οι επιμελητές και καλλιτέχνες της έκθεσης Λωρέττα Τσαβάκη (ζωγράφος και ηθοποιός) και Γκέντση Ρούτσης (ζωγράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας) προσκαλούν τη ζωγραφική, τη χαρακτική, τη γλυπτική, την VideoArt, τις εγκαταστάσεις, τις κατασκευές, τα graffitis και το χορό να συμβιώσουν για 3 μέρες (από 25 ως 27 Απριλίου) στα παλιά δωμάτια αυτού του ιδιαίτερου ξενοδοχείου, για να μας ταξιδέψουν και να διηγηθούν την “ιστορία” της οδού Αθηνάς όπως την εξιστορούν τα συγκεκριμένα κομμάτια του Μ. Χατζηδάκι. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι:  Ρούλα Αναγνώστου, Φίλιππος Γιαννακόπουλος, Νίκος Γυφτάκης, Σταμάτης Θεοχάρης, Βικτωρία Καρβούνη, Τζένη Μπακαλούμα, Γιάννης Μπρούζος, Βέρα Μύστακα, Νάντια Παλέ, Ανάργυρος Πασχάλης, Κωνσταντίνος Ρόσπογλου, Γκέντση Ρούτσης, Αλίκη Στρουμπούλη, Μαίρη Ταλιαμπέ και Δημήτρης Φόρτσας.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το χορευτικό δρώμενο το Σάββατο 26/4 και την Κυριακή 27/4 από τις 19:00 ως τις 21:00 κάθε 15 λεπτά.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σε όλους με ελεύθερη είσοδο.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 25 Απριλίου: 18:00-22:00 (εγκαίνια ανοιχτή πρόσκληση) Σάββατο 26/4 & Κυριακή 27/4: 13:00-21:00

Αρέσει σε %d bloggers: