Ημερίδα ενημέρωσης «Εργασία13» στο Booze

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το θέμα της εργασίας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της εποχής μας. Συχνά εμείς οι ίδιοι ή συγγενικά και φιλικά μας πρόσωπα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κρίση στην αγορά εργασίας και την ανεργία. Οπότε δε μπορούσαμε παρά να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πρώτο βήμα ο εντοπισμός των ειδικότερων προβλημάτων. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε επαγγελματικές επιλογές που δεν τους επιτρέπουν να επανέλθουν στην αγορά εργασίας. Δυσκολία πρόσβασης στην πληροφορία για τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας μέσω θεσμικών και όχι μόνο φορέων. Η ιδέα να παρέμβουμε, να διερευνήσουμε δυνατότητες και ελλείψεις αλλά και να περάσουμε ένα θετικό μήνυμα. Στο χέρι μας είναι εξάλλου. Στόχος μας να ενημερώσουμε για υπάρχουσες διεξόδους, να συζητήσουμε για τα ζητήματα που τίθενται σχετικά με την εργασία, να δημιουργήσουμε συνθήκες αλληλεπίδρασης μεταξύ όσων αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης επαγγελματικών συνεργασιών, να προσφέρουμε μικρές απλές διεξόδους σε όσους το χρειάζονται αλλά και να προτείνουμε.

Έτσι μαζευτήκαμε το Σάββατο 30 Μαρτίου στον πολυχώρο Booze. Οι θέσεις άρχισαν να γεμίζουν από νωρίς. Και κάπως έτσι οι ομιλητές μας άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις πληροφορίες τους. Η Μαρία Κουφοπούλου, δικηγόρος, μας ενημέρωσε για χρήσιμες και πρακτικές πτυχές του εργατικού δικαίου: τρόποι προστασίας του εργαζομένου τόσο κατά την πρόσληψή του όσο και κατά την εξέλιξη και τη λύση της σχέσης εργασίας. Στη συνέχεια η Αγγελική Σουσουρογιάννη από τον ΟΑΕΔ ενημέρωσε για τα προγράμματα απασχόλησης του οργανισμού που ήδη έτρεξαν αλλά και όσα αναμένουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Η Δήμητρα Καρατώλου, σύμβουλος σταδιοδρομίας, έλυσε απορίες και μοιράστηκε με το κοινό κρίσιμης σημασίας πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο σύνταξης βιογραφικού και την αντιμετώπιση της ίδιας της συνέντευξης.
Ακολούθησε συζήτηση ενώ στο διάλειμμα δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να ανταλλάξουν επαγγελματικές κάρτες και να συζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας. Περισσότερα από 120 άτομα άφησαν την επαγγελματική τους κάρτα στον τοίχο προβολής ενώ η ομάδα των Atenistas έφτιαξε κάρτες και για 70 άτομα που δεν είχαν φτιάξει μέχρι τότε τη δική τους.

Στο δεύτερο μέρος ο Κωνσταντίνος Φούσκας, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ανέπτυξε χρήσιμες κατευθύνσεις για την κατάστρωση και υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων, ενώ ο Απόστολος Αποστολάκης, συνιδρυτής e-food και DoctorAnytime, έδωσε πολλές χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για τα αναγκαία βήματα για την υλοποίηση μίας επιχειρηματικής ιδέας αλλά και για τις δυσκολίες που υπάρχουν. Τέλος, ο Δημήτριος Μίχος, σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, μας ενημέρωσε αναλυτικά για τις δυνατότητες που δίνει το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, τις προϋποθέσεις και τις λεπτομέρειες που πρέπει κανείς να προσέξει. Μετά τον δεύτερο κύκλο ομιλιών δόθηκε και πάλι η δυνατότητα για ερωτήσεις, συζήτηση και γνωριμίες με επαγγελματικό και όχι μόνο προσανατολισμό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους ομιλητές που διέθεσαν το χρόνο και τη γνώση τους. Η εκδήλωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη φιλοξενία των υπευθύνων του Booze, την ιδιαίτερη συνδρομή του προσωπικού του σε κάθε μας ανάγκη, την εταιρία Verona Events για τις καρέκλες που μας διέθεσε και βέβαια τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι με την ενέργεια και τη συμμετοχή τους σφράγισαν την επιτυχία της εκδήλωσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρέσει σε %d bloggers: