Γιώργης Χριστοδούλου unplugged και ξενάγηση στου Φιλοπάππου

20110913_giorgisafisab
Θέλουμε να γνωρίσουμε την πόλη μας, να περιπλανηθούμε στους δρόμους της και να απολαύσουμε παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις κάθε πολιτισμού σε κάθε της γωνιά. Έτσι το απογευματάκι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 ανηφορίζουμε στον μάλλον άγνωστο στους πολλούς λόφο του Φιλοπάππου. Μετά από πρότασή μας και θετική απόκριση και άδεια απ’ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο,  συνοδεία Αρχαιολόγων της Α’ Εφορείας, θα κάνουμε  μία βόλτα στο λόφο για να μας τον παρουσιάσουν, να μας αποκαλύψουν άγνωστες διαδρομές και να μας μυήσουν στα μυστικά των αρχαίων αθηναϊκών συνοικιών Κοίλης και Μελίτης που βρίσκονταν στο λόφο.
Και την ώρα που θα ολοκληρώνεται η βόλτα, γύρω στις 19.30, στο ηλιοβασίλεμα, θα μαζευτούμε στο πλάτωμα της Μελίτης (με θέα από τη μια το λόφο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα κι από την άλλη τη θάλασσα του Σαρωνικού) για να απολαύσουμε τις μουσικές του «flâneur» Γιώργη Χριστοδούλου ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τραγουδήσει unplugged για εμάς μία σειρά από τραγούδια τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μιλούν για την Αθήνα.

Έναρξη Συναυλίας: 19.30, στο πλάτωμα της Μελίτης (πρόσβαση πεζή μέσω Φιλοπάππου και από τον Περιφερειακό Φιλοπάππου, Άνω Πετράλωνα)
Έναρξη ξενάγησης: 18.30 Διον. Αρεοπαγίτου & Απ. Παύλου, είσοδος Φιλοπάππου.

facebook event 

Αρέσει σε %d bloggers: