Προς ΕΑΧΑ: Προβολείς στο Ιστορικό Κέντρο

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΑΧΑ Α.Ε.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Κύριοι,

κατά την περίοδο της ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας προ των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, είχαν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και ημιπεζοδρομήσεις στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη, Ρόμβης κτλ) εγκατάσταση νέων φωτιστικών στοιχείων – κολώνων και επ΄ αυτών είχαν τοποθετηθεί μικροί προβολείς οι οποίο ήταν στραμμένοι προς τα κτίρια τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία αναδεικνύοντας τα και συντελώντας στη δημιουργία μίας εξαιρετικά όμορφης ατμόσφαιρας στη νυχτερινή Αθήνα (βλ. ενδεικτικά συνημμένες φωτό).

Πλην όμως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, οι προβολείς αυτοί τέθηκαν εκτός λειτουργείας και παραμένουν εδώ και χρόνια σβηστοί πάνω στις κολώνες, μία εγκατάσταση δηλαδή που φθείρεται χωρίς να επιτελεί το σκοπό για τον οποίο εγκαταστάθηκε. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί δηλαδή μία πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση που συντελούσε στη βελτίωση του φωτισμού και της αισθητικής της πόλης μας εγκαταλείφθηκε και με απόφαση ποιου φορεά. Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε ποιος είναι ο αρμόδιος φορεάς για τη διαχείριση των προβολέων αυτών.

Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι με αντίστοιχη εγκατάσταση προ ετών είχε φωταγωγηθεί και ο ναός της Καπνικαρεάς επί της οδού Ερμού κατά τη διάρκεια της νύχτας με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεασμα πλην όμως και αυτή η εγκατάσταση έχει εγκαταλειφθεί. Παρακαλούμε ενημερώστε μας ποιος είναι ο αρμόδιος φορεάς και για αυτήν την εγκατάσταση και εφόσον είστε εσείς για ποιο λόγο έχει εγκαταλειφθεί.

Ευχαριστούμε

Οι atenistas
Αθηναίοι στην πράξη

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: