Ενημέρωση για το Ρέμα της Ριζούπολης

Προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Προς το Δήμο Αθηναίων

Κύριοι,

οι atenistas, είμαστε μία αυθόρμητη ομάδα Αθηναίων και μη πολιτών, που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διορθώσουμε όσο περνάει από τα χέρια μας εμπράκτως, τα κακώς κείμενα στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε, την Αθήνα και να διεκδικήσουμε λίγη περισσότερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας. Ανάμεσα σε άλλες δράσεις μας, την προηγούμενη Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 μαζευτήκαμε στον μεγάλο ελεύθερο και αδιαμόρφωτο χώρο που παρεμβάλλεται μεταξύ των γραμμών του ΗΣΑΠ και του γηπέδου του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, (τμήμα του κληροδοτήματος Προμπονά προς το Δήμο Αθηναίων από όσο γνωρίζουμε). Ο λόγος που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ο μεγάλος αδόμητος αυτός χώρος είναι ότι αποτελεί μία εν δυνάμει όαση στα όρια του Δήμου Αθηναίων, όπου όλοι συμφωνούμε ότι το πράσινο δεν περισσεύει και επειδή θεωρούμε ότι κάθε τέτοια αδόμητη δημόσια έκταση επιβάλλεται να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου ή σε κάθε περίπτωση έστω να προφυλάσσεται και να καθαρίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε τουλάχιστον να μη αποτελεί εστία βρωμιάς και υποβάθμισης της πόλης.
Σε ένα πρωινό καθαρίσαμε την ανωτέρω έκταση και συγκεντρώσαμε μία μεγάλη ποσότητα μπάζων και σκουπιδιών τα οποία επί τόπου παρέλαβαν και απομάκρυναν τα φορτηγά της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων (http://www.klono.gr/atenistas/rema/).
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να επαινέσουμε το μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όχι μόνο την ημέρα της ανωτέρω δράσης αλλά και την επομένη κατά την οποία η πρόσβαση στο χώρο σε τροχοφόρα αποκλείστηκε με μεγάλα μπλοκ από μπετόν ώστε να διαφυλαχθεί η δουλειά μας και να αποτραπούν άλλοι επίδοξοι ρυπαντές του δημόσιου χώρου.

Με αναπτερωμένες ελπίδες για την οριστική διαμόρφωση του πιο πάνω -καθαρού πλέον – δημόσιου χώρου και τη διάθεση του στους Αθηναίους και όχι μόνο πολίτες, δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι να συνεισφέρουμε σε κάθε πρωτοβουλία για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η παρούσα επιστολή μας θα δημοσιευτεί στην πιο πάνω ιστοσελίδα μας.

Ευχαριστούμε

atenistasgroup@gmail.com

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: