Το Σάββατο στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης!

agia_eirini-620x806
Επόμενη δράση των atenistas αυτό το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 9  το βράδυ στην Αγία Ειρήνη (Aιόλου) και στην πολύπαθη πλατεία της που μετατρέπεται καθημερινά σε πάρκινγκ.

Φέρνουμε το δικό μας ποτό, τις δικές μας μουσικές, γεμίζουμε την πλατεία με ανθρώπους και όχι με αυτοκίνητα. Όπως πρέπει δηλαδή.

Kαι σημαντική παράμετρος της βραδιάς: θα φυτέψουμε δέντρα σε δύο άδεια (για γνωστούς λόγους) παρτέρια.

Η εκδήλωση στο facebook

43 comments

 1. Παύλος

  Φοβάμαι ότι η πόλη μας περνάει μία απο τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στην ιστορία της.Επιβίωσε για χιλιετίες αφομειώνοντας τους πληθυσμούς που την κατοικούσαν.Το τελευταίο μεταναστευτικό κύμα πιστεύω ότι δε μπορεί να το αφομειώσει.Νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό είναι μεγαλύτερο από την οικονομική κρίση.Οι πολιτικοί ανίκανοι να το αντιμετωπίσουν κατευθύνουν το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών στην Αθήνα.Μακάρι να αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα χορεύοντας με τους «λύκους».Είναι δύσκολο,σκληρό και πολύπλοκο ζήτημα.Πιστεύω ότι πρέπει να απαιτήσουμε τη νομιμότητα. Η πόλη δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες.Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.

 2. Αλέξανδρος

  Για την ακρίβεια δεν αντέχει ούτε αυτούς που έχει. Τουλάχιστον όχι όλους.

 3. Κώστας

  Νομίζω ότι υπάρχει μία μικρή παρανόηση ως προς το θέμα των λαθρομεταναστών.
  Η είσοδος πολλών από αυτών μπορεί να είναι παράνομη, αλλά μετά από την αίτηση ασύλου, ή αίτηση άδειας παραμονής τους στην Ελλάδα η παρουσία τους είναι νόμιμη. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων διαμμνουν με νόμιμο τρόπο στην Ελλάδα μέχρι να εξεταστεί η αίτηση τους. Η απορριφθέντες απελαύνονται ούτως ή άλλως.
  Απλά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες με αποτέλεσμα ο αριθμός των εισερχόμενων κάθε μέρα να αυξάνει.
  Θεωρώντας ότι οι υποδομές υποδοχής μεταναστών είναι σχεδόν ανύπαρκτες η φυσική τους κατάληξη είναι να πάνε εκεί όπου βρίσκονται οι εθνικές τους κοινότητες, δηλάδη στο κέντρο της Αθήνας οι στις περιοχές που πλαισώνουν αυτό.
  Ως πρός το θέμα της πορείας μετά από την συγκέντρωση στην πλατεία της Αγ. Ειρήνης βρίσκω ότι ήταν μία αυθόρμητη κίνηση που καλώς ή κακώς έγινε, άσχετη ομολογουμένως με τον σκοπό της συγκέντρωσης, αλλά κατά κάποιο τρόπο επιβεβλημένη για το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας.
  Η πόλη δυστυχώς εδώ και δεκαετίες δεν αντέχει ούτε τους Έλληνες που την κατοικούν. Οι περισσότεροι ποτέ τους δεν την αγάπησαν, ούτε είχαν καμία αστική παράδοση για να την προστατεύσουν και με την πρώτη ευκαιρία την εγκατέλειψαν για τα άσχημα προάστια που τους θυμίζουν τα χωριάτους καταλήγοντας η πόλη για αυτούς να γίνει ένα ξόδεμα του σαββάτου.
  Κλέινοντας να πω ότι οι πόλεις είναι ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι συνεχώς εξελίσσονται είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο και ξανά από την αρχή.

 4. panayiotis

  Με δεδομένο ότι η κίνησή μας έχει ξεκάθαρο στόχο να κινητοποιήσει τους Αθηναίους (και όλους όσους κατοικούν στην Αθήνα -¨Ελληνες ή ξένους-) ότι θα πρέπει να αγαπήσουμε τη πόλη μας και να τη αισθανθούμε όπως το σπίτι μας
  (εξ ου και η καθαριότητα και η καλαισθησία μέσω ερασιτεχνικών φυτεμάτων πρασίνου), έχω την γνώμη ότι θα πρέπει να μείνουμε μακρυά από ενέργειες που είναι σίγουρο ότι θα επιφέρουν διχογνωμίες και αντιπαραθέσεις (μεταναστευτικό /
  γκέτο / ρατσισμό κλπ) και να επικεντρωθούμε στο να προσελκύσουμε νέες παρουσίες στη παρέα μας, με τους φίλους τους και τα παιδιά τους, ώστε να ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα θεωρέιται αφύσικο σε πολίτη της Αθήνας να λερώνει ή να μη προσέχει το σπίτι του.

 5. ARGIRI

  Συμφωνώ με τον Παναγιώτη, η κίνηση αυτή καλό θα ήταν να φυτέψει ένα μικρό σπόρο στο μυαλό των κατοίκων της πόλης, όχι μόνο αυτών που ζουν στο κέντρο. Ποιός δεν θα ήθελε να κατεβαίνει στην Αθήνα σε ένα πανέμορφο και καθαρό κέντρο να κάνει τα ψώνια του, να πίνει τον καφέ του, να τρώει, να διασκεδάζει, είναι αυτό που πραγματικά ζηλεύω στα κέντρα των πόλεων της Ευρώπης. Η βραδιά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με συγκίνησε τόσο πολύ, μου έδωσε ελπίδες και την δύναμη που παίρνεις όταν καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι μόνος!! Ως ένας από τους επαγγελματίες που έχουν επενδύσει τα πάντα σε επιχείρηση επί της πλατείας, (σημειωτέον ότι τα μικρά παιδιά μου δεν τα κατεβάζω στην πλατεία γιατί κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα!!!) αναρωτιώμουν την επόμενη το πρωϊ όπου η πλατεία επανήλθε σε πάρκινγκ τι μπορώ να κάνω….. να γίνω για μια ακόμη φορά γραφική παρακαλώντας τον κάθε οδηγό την ώρα που παρκάρει, για το αυτονόητο; να βάλω εμπόδια έτσι ώστε να αποτραπεί το παρκάρισμα; να στήσω πανό; να αγριέψω; Όταν έμαθα βέβαια ότι το ένα από τα δέντρα που φυτεύθηκαν βρέθηκε κάτω από τις ρόδες οδηγού που ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ!!! τότε κατέληξα σε ένα: τίποτα δεν είναι σαν την συλλογική δράση, όταν δρούμε συλλογικά και ενώνονται οι φωνές μας, οι μουσικές μας, και η δύναμή μας όλα είναι δυνατά, μόνος του ο καθένας δεν θα καταφέρει τίποτα. Παιδιά σας θέλουμε ξανά στην πλατεία…… σύντομα….. Τα δέντρα πάντως τα φρουρήσαμε!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: